USRED TJEDNA

Ovako pripremljena piletina gotova je u 20 minuta, najbolje se slaže s rezancima i rižom

 Deposit Photos/
Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i dobar komad pilećih prsa. Nemojte zaboraviti niti svježi mladi luk na kraju

Trebat će vam:

1 veći komad pilećih prsa

3-4 žlice soja sosa

1 žlica sezamovog ulja

1 žlica meda

1 cm đumbira

3 režnja češnjaka

2 mlada luka

Riža

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije ispecite pileća prsa koja ste narezali na manje komade i posolili. Kada je meso pri kraju, izvadite ga iz tave i ubacite najprije ribani đumbir i sitno sjeckani češnjak, pirjajte 1 minutu, a zatim sve zajedno prelijte mješavinom soja sosa, meda i sezamova ulja. Vratite piletinu. Pustite da se krčka još kratko. Tako pripremljenu piletinu narežite na komade od jednog zalogaja i poslužite uz rižu te pospite tanko narezanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:22