Moćno, a dobro

Ovako pripremljene kobasice vjerojatno još niste jeli, ali kad ih probate, mogli biste opet

 Zkruger/Getty Images/istockphoto
Uz ovako pripremljene kobasice neće vam trebati prilog, možda tek neka kisela ili svježa salata
Uz ovako pripremljene kobasice neće vam trebati prilog, možda tek neka kisela ili svježa salata

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 6-8 kobasica
  • 1 žlica ulja
  • 150 g brašna
  • 2 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice otopljenog maslaca
image
Zkruger/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Kobasice stavite u posudu za pečenje i premažite ih uljem. Pecite dok ne poprime boju i budu gotove, oko 20 minuta.

Dok se kobasice peku, napravite smjesu od brašna, soli, otopljenog maslaca, jaja i mlijeka. Dobro pomiješajte tako da nemate grudica. Pustite da stoji 20-ak minuta.

Kada su kobasice gotove, prelijte ih smjesom i vratite u pećnicu. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok jelo ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 14:46