Moćno, a dobro

Ovako pripremljene kobasice vjerojatno još niste jeli, ali kad ih probate, mogli biste opet

 Zkruger/Getty Images/istockphoto
Uz ovako pripremljene kobasice neće vam trebati prilog, možda tek neka kisela ili svježa salata

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 6-8 kobasica
  • 1 žlica ulja
  • 150 g brašna
  • 2 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice otopljenog maslaca
image
Zkruger/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Kobasice stavite u posudu za pečenje i premažite ih uljem. Pecite dok ne poprime boju i budu gotove, oko 20 minuta.

Dok se kobasice peku, napravite smjesu od brašna, soli, otopljenog maslaca, jaja i mlijeka. Dobro pomiješajte tako da nemate grudica. Pustite da stoji 20-ak minuta.

Kada su kobasice gotove, prelijte ih smjesom i vratite u pećnicu. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok jelo ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:33