Opasno dobro

Ovako pripremljeni njoki mogli bi se svidjeti čak i zadrtim mesoljupcima

Tasty homemade vegan gnocchi with fresh vegetables. carrot, zucchini, mushrooms and olive oil, served on a modern ceramic plate, with seasoning and herbs on a blue rustic wooden kitchen or restaurant table, representing a healthy lifestyle, wellbeing and body care, top view with a copy space

 Marko Jan/Getty Images
Tajna je u drugim sastojcima koji će ovom jelu dati bogat okus

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcije: 2 - 4

Trebat će vam:

1 pakiranje njoka
1 luk
1 veća tikvica
2 mrkve
150 g šampinjona
3 režnja češnjaka
1 žličica timijana
sol i papar
ulje

Priprema:

U velikom loncu stavite grijati posoljenu vodu. Na ulju najprije pirjajte luk, nakon 5 minuta dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone, a zatim i tanke ploške mrkve te tikvica. Ubacite i protisnuti češnjak. Pirjajte 10-ak minuta, začinite timijanom, soli i paprom. U vrelu vodu sada ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih dodajte povrću na tavi i pirjajte još 5 minuta. Prema potrebi dodatno začinite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:26