Probaj ovo

Ovako pripremljeni svinjski kotleti prijaju i ljeti, a gotovi su taman dok postavite stol

 Alleko/Getty Images
Pečena svinjetina sa sirom i hrskavom slaninom jedno je od onih jela koja nisu rezervirana samo za hladniji dio godine, pogotovo ako ih servirate uz svježu salatu
Pečena svinjetina sa sirom i hrskavom slaninom jedno je od onih jela koja nisu rezervirana samo za hladniji dio godine, pogotovo ako ih servirate uz svježu salatu

Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme pečenja: 25–30 min
Broj osoba: 4

PEČENA SVINJETINA SA SIROM I HRSKAVOM SLANINOM

Trebat će vam:
4 svinjska kotleta (s kostima ili bez)
sol i papar
maslinovo ulje
1 žličica češnjaka u prahu ili 1 režanj svježeg (sitno nasjeckan)
100 g slanine (narezane na sitne kockice)
4 kriške sira (gauda, cheddar, edamer ili po izboru)
svježi timijan ili peršin (za posipanje, opcionalno)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Svinjetinu premažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i začinite češnjakom. Po želji, na tavi kratko zapečete kotlete 2-3 minute sa svake strane za bolju koricu. U tavi bez masnoće popržite nasjeckanu slaninu dok ne postane zlatna i hrskava. Izvadite je na papirnati ubrus da se ocijedi. Kotlete složite u lim za pečenje. Pecite ih 20-25 minuta, ovisno o debljini. Zadnjih 5 minuta na svaki kotlet stavite krišku sira, a preko sira pospite hrskavu slaninu. Vratite u pećnicu dok se sir lijepo otopi i lagano zapeče. Po želji pospite svježim timijanom ili peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
04. srpanj 2025 16:24