
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme pečenja: 25–30 min
Broj osoba: 4
PEČENA SVINJETINA SA SIROM I HRSKAVOM SLANINOM
Trebat će vam:
4 svinjska kotleta (s kostima ili bez)
sol i papar
maslinovo ulje
1 žličica češnjaka u prahu ili 1 režanj svježeg (sitno nasjeckan)
100 g slanine (narezane na sitne kockice)
4 kriške sira (gauda, cheddar, edamer ili po izboru)
svježi timijan ili peršin (za posipanje, opcionalno)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Svinjetinu premažite maslinovim uljem, posolite, popaprite i začinite češnjakom. Po želji, na tavi kratko zapečete kotlete 2-3 minute sa svake strane za bolju koricu. U tavi bez masnoće popržite nasjeckanu slaninu dok ne postane zlatna i hrskava. Izvadite je na papirnati ubrus da se ocijedi. Kotlete složite u lim za pečenje. Pecite ih 20-25 minuta, ovisno o debljini. Zadnjih 5 minuta na svaki kotlet stavite krišku sira, a preko sira pospite hrskavu slaninu. Vratite u pećnicu dok se sir lijepo otopi i lagano zapeče. Po želji pospite svježim timijanom ili peršinom.
Komentari
0