Nitko ih ne odbija

Ovako pripremljenim repovima kozica jedan dodatak daje posebno dobar okus, svi će ih obožavati

Azijska hrana je vrlo raznolika i živopisna, a Tatiya Berlan otkriva nam recept za ukusno jelo od repova kozica

Obitelj Berlan se s Tajlanda preselila u Hrvatsku i odlučila građanima Zagreba ponuditi namirnice iz dalekih zemalja svijeta kako bi mogli pripremati jela u koja su se zaljubili na putovanjima. Usto su čitateljima novog magazina Dobre hrane poklonili i recepte za šest fantastičnih jela zbog kojih ćete poželjeti kupiti kartu za Tajland! Među njima je i onaj za Koong Tord Grathiam, ukusno jela od repova kozica.

image
Berislava Picek/Cropix

image
Berislava Picek/Cropix

image
Berislava Picek/Cropix

Jela je pripremala Tatiya Berlan, kći Srećka i Lak Berlan, koja se sjajno prilagodila životu u Hrvatskoj - snima gastronomske priloge na temelju iskustava iz svoje prve domovine, studira u poslovnoj školi, tečno govori četiri jezika, prevoditeljica je u tajlandskoj ambasadi, u kuharskoj školi za početnike priprema jednostavna, a omiljena jela tajlandske kuhinje, a digitalnoj javnosti predstavlja azijske chefove u verziji škole za napredne polaznike.

image
Berislava Picek/Cropix

image
Berislava Picek/Cropix

Kozice s češnjakom i paprom
(za 4 - 6 osoba)

750 g očišćenih repova kozica
8 režnjeva kosanog češnjaka
45 ml (3 jušne žlice) umaka od kamenica
30 ml (2 jušne žlice) svijetlog umaka od soje
1 žličica šećera
½ žličice mljevenog crnog papra
biljno ulje za prženje

image
Berislava Picek/Cropix

Priprema:

U zdjeli izmiješajte češnjak, umak od kamenica, umak od soje, šećer i papar, dodajte kozice i promiješajte tako da ih umak potpuno prekrije. U woku ili tavi zagrijte 2-3 žlice ulja pa dodajte dio količine kozica tako da prekriju dno i pržite na jakoj vatri kako bi postale hrskave i poprimile zlatno-smeđu boju. Postupak ponavljajte dok na isti način ne ispržite sve kozice.

Sve recepte iz ovog serijala pronađite ovdje.


image
Fotografija Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Ovaj je recept dio teme o tajlandskoj kuhinji iz novog broja magazina Dobra hrana, koji je trenutno na kioscima. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:03