Nabodi na štapić

Ovako pripremljenu ribu obožavat će i veliki i mali, a gotova je već za 15 minuta

 Ravsky/Getty Images
Za ražnjiće ribu možete i filetirati ako ste tome vješti, tek tada će "planuti" sa stola, jer nema čišćenja i kosti

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

800 g bijele ribe (brancin, orada…)
60 ml maslinova ulja
60 ml soka od limuna
3 žlice svježeg peršina
2 režnja češnjaka
1 žličica paprike
sol i papar
½ žličice kumina
¼ žličice kurkume
1 žuta paprika
1 manji ljubičasti luk
kuhana riža

Priprema:

Narežite ribu na komade od 3-4 cm za nizanje na ražnjiće. Narežite luk i papriku na veće komade. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, peršin, protisnuti češnjak, sol i papar, papriku, kumin i kurkumu. Stavite komade ribe u plitku posudu. Prelijte ribu marinadom i promiješajte. Pokrijte plastičnom folijom. Stavite u hladnjak i ostavite ribu da se marinira 30 minuta.

Ako koristite drvene ražnjiće, potopite ih u vodu dok se riba marinira kako ne bi pucali pri pečenju.

Zagrijte roštilj ili grill tavu. Nabodite komade ribe naizmjence s komadima paprike i luka. Obilno namastite roštilj. Stavite ražnjiće na roštilj i pecite ih ukupno oko 10 minuta, okrećući ih jednom tijekom pečenja, dok rubovi ne porumene i dok riba ne bude pečena.

Poslužite uz rižu ili svježu sezonsku salatu i omiljeni umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 21:28