Jednostavno savršeno

Ovako punjene i pohane rolice jeli bismo svaki dan, tajni sastojak daje im božanstven okus

 Izikmd/Getty Images/istockphoto
Evo dokaza da male promjene u načinu pripreme mogu dati fantastične rezultate

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 150 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 šaka svježeg sjeckanog začinskog bilja po želji (peršin, origano, vlasac, kopar, timijan...)
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 200 g brašna
  • sol i papar
  • ulje za prženje
image
Izikmd/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Pileća prsa otkostite i pretvorite ih u četiri odreska.

Lagano ih istucite kako bi debljinom bili gotovo jednaki na svakim dijelovima.

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta kako bi omekšao, a zatim ga začinite limunovom koricom (koristite eko limun), sitno sjeckanim začinskim biljem, soli i paprom.

Svaki odrezak s jedne strane premažite aromatiziranim maslacem, zarolajte i uvaljajte u brašno, pa u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite u masnoći.

Poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:36