KOJA DOBRA IDEJA

Ovakve ćevape s lepinjom sigurno još niste jeli, a mogli bi vam postati novi favorit za brzi ručak usred tjedna

Još uvijek se gozbimo i radimo ćevape na totalno na drugačiji način

Sada kada smo pojeli i zadnje komadiće šunke i pošteno se pogozbili, vrijeme je za povratak jednostavnijim, a jednako slasnim jelima. Jedno od takvih su i neobični ćevapi po receptu Maje Božičanin, inače poznate food stilistice iz Osijeka. Iako ih i ona peče na tavi (ili roštilju, ako vam je pri ruci), poslužuje ih na totalno drugačiji, nama prilično primamljiv način - u gustom umaku.

image
Tomislav Šilovinac/

Ova ideja učinila nam se odličnom za brzi, kompletan ručak usred tjedna, za malo drugačije čašćenje s prijateljima vikendom ili kada vam koji ćevapčić ostane od roštilja, a baš vam se i ne jedu hladni komadi mesa.

Priprema je, dakle, prilično jednostavna. Sve što će vam trebati su ćevapi, koje možete napraviti sami ili kupiti u omiljenoj mesnici, zatim luk, sjeckane rajčice, bijelo vino, feta sir i još koja namirnica koju vjerojatno već imate u hladnjaku i kuhinjskom ormariću.

image
Tomislav Šilovinac/

Recept Maje Božičanin donosimo u nastavku, a zatreba li vam još koja ideja za ručak, večeru ili dekoraciju stola za kakav poseban događaj u vašem životu, svakako posjetite Majine društvene mreže i službenu stranicu.

ĆEVAPČIĆI NA UMAKU OD RAJČICE I SIRA

Trebat će vam:

ćevapi

1 manja glavica luka

0,4 dcl sjeckane rajčice (1 velika konzerva)

1 dcl bijelog vina

1 žlica koncentrata rajčice

1 žličica chilli praha

10 dkg feta sira

svježi peršin list

2 režnja češnjaka

biljno ulje

sol, papar

Priprema:

Nasjeckajte luk i popržite na malo masnoće. Kada luk uvene, dodajte koncentrat rajčice, promiješajte. Zalijte vinom i ostavite neka ishlapi alkohol. Ulijte sjeckanu rajčicu i ostavite na laganoj vatri neka se kuha. Dodajte chilli prah, posolite. Nasjeckajte peršin list i češnjak, pomiješajte. Izmrvite feta sir i posipajte na umak, ne miješajte. Na kraju posipajte i mješavinu peršina i češnjaka. Ćevape ispecite na vreloj masnoći, poslužite ih tople po umaku i jedite uz pogaču, lepinju ili neki rustikalni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:50