Preukusno jelo

Ovakve lazanje ne možete pronaći u restoranima, ali ih zato možete pripremiti kod kuće

 A_lein/Getty Images/istockphoto
Kremaste, meke, sočne i zovu na porciju više, eto takve su lazanje s bučom!

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 veća buča
1 luk
500 g pilećih prsa ili mljevene piletine
prstohvat timijana
100 ml slatkog vrhnja
listovi za lazanje
2 kugle mozzarelle
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
350 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
150 g parmezana
sol i papar

image
A_lein/Getty Images/istockphoto

Priprema:

U veću tavu stavite ulje, zagrijte pa dodajte na komadiće nasjeckanu ili mljevenu piletinu. Pustite da poprimi boju pa je izvadite iz posude i na istoj masnoći pirjajte luk. Dodajte protisnuti češnjak i kockice buče. Začinite pa vratite piletinu. Povežite, dodajte slatko vrhnje i kuhajte još kratko dok ne dobijete umak željene gustoće.

U posebnoj posudi otopite maslac, dodajte brašno, povežite u pastu pa podlijevajte toplim mlijekom. Dodajte i oko 50 grama parmezana i kuhajte dok ne dobijete gusti umak nalik bešamelu. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.

Na dno posude za pečenje stavite malo umaka s bučom, zatim listove za lazanje, a zatim ponovno umak s bučom te umak s parmezanom. Pospite komadićima mozzarelle. Slažite slojeve dok ne ostanete bez sastojaka.

Na kraju zadnji sloj tijesta premažite umakom s parmezanom, dodatno pospite parmezanom i pecite na 200 stupnjeva od 20 do 30 minuta.

Kratko ohladite pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:57