NOVO RUHO

Ovakve punjene paprike zasigurno još niste isprobali, imamo recept za egzotično izdanje klasika

 Neubauer Mathias/Stockfood
Za pripremu ove varijante neće vam biti potrebno čak ni meso, a na kraju biste se mogli iznenaditi sjajnim okusima ovog egzotičnog jela

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 15 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

80 g sušenih marelica
60 g grožđica
1 žličica začina garam masala
250 g kus kusa
500 ml povrtnog temeljca
80 g zamrznutog graška
2 grančice metvice i korijandera
limenka sjeckane rajčice
sol i papar
1 žlica limunovog soka
4 žute paprike
250 g pasirane rajčice
4 grančice peršina

Priprema:

Sitno nasjeckajte marelice, pomiješajte ih s grožđicama, garam masalom i kus kusom. Ugrijte temeljac pa njime prelijte mješavinu i ostavite 5 minuta u pokrivenoj posudi. U međuvremenu grašak kuhajte 5 minuta u slanoj vodi. Nasjeckajte metvicu i korijander. Sve pomiješajte s pasiranom rajčicom, solju, paprom i limunovim sokom. Dodajte kus kusu. Prepolovite paprike i nadjenite ih. Sjeckanu rajčicu posolite, popaprite i rasporedite po dnu dubljeg pleha. Rasporedite paprike i pecite 15 minuta na 200°C. U međuvremenu nasjeckajte peršin pa njime posipajte pečene paprike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:55