Ovakve zobene pahuljice vole baš svi!

Fenomenalan kolač sa zobenim pahuljicama i bobičastim voćem

Pripremila i snimila: Ana-Marija Bujić

Ovaj kolač odličan je uz jutarnju kavicu ili čaj ali savršeno funkcionira i poslužen uz malo sladoleda ili kremu od vanilije. Priprema je vrlo jednostavna, ali će vam trebato dobar sat da ga pripremite budući da se duže peče. Ipak vrijedno je svakog čekanja pogotovo u toplo-hladnoj kombinaciji sa sladoledom.

Stiže recept:

• 100 g zobenih pahuljica

• 250 ml kipućeg mlijeka

• 100 g maslaca

• 60 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 žlica meda

• 1 jaje

• 1 žličica praška za pecivo

• 120 g glatkog brašna

• 2 žlice smeđeg šećera

• 300 g mješavine malina, kupina i borovnica

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Prelijte zobene pahuljice kipućim mlijekom i ostavite ih da se namaču. U međuvremenu tucite maslac, šećer i vanilin šećer. Potom dodajte med i neprestano tucite mikserom. Zatim dodajte jaje i nastavite tući sve dok ne dobijete jednoličnu kremu. Rukom umiješajte brašno i prašak za pecivo. Iscijedite višak mlijeka iz zobenih pahuljica pa i njih dodajte u tijesto i dobro izmiješajte. Kalup za kruh duljine 25 do 30 cm obložite papirom za pečenje pa prelijte tijesto u njega. Po vrhu pospite smeđi šećer pa rasporedite bobičasto voće. Pecite 1 h na 180 °C. Prije posluživanja po želji pospite šećerom u prahu. Ovaj se kolač može posluživati sam ili uz malo sladoleda ili kreme od vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 09:15