Tope se u ustima

Ove puslice od kokosa gotove su dok kažeš ‘keks‘, a kako su tek fine

Pronašli smo jedan od onih recepata koji ćete rado imati "pri ruci" za trenutke kad vam se jede nešto slatko i brzo

Svima nam se dogodi da nemamo vremena za pripremu pravih, kremastih kolača, no to ne znači da u tim situacijama nužno moramo odustati od slatkog. Baš naprotiv, a pogotovo uoči vikenda, kada bismo trebali uživati u životu, hrani i tim malim slatkim zalogajima. Upravo zato danas pečemo kekse po ovom laganom receptu. Od kokosa su, jednostavni i tope se u ustima, a za njihovu pripremu neće vam trebati niti puno vremena, niti puno sastojaka. Dapače, gotovo da smo uvjereni kako većinu već imate u svojoj smočnici ili hladnjaku, pa nećete trebati ni do obližnje trgovine, a ni do tržnice.

A jednom kad ih probate, mogli bi vam se i češće naći na stolu, jer odlično idu i uz kavu, i uz čaj, a bez grizodušja ih možete servirati gostima ili pokloniti ljubiteljima slatkog.

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 60 g brašna
  • 120 g kokosovog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje
image
Natashabreen/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Šećer i margarin pjenasto izmiješati. Umiješati i jaja. Miješajući potom dodati brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo.

Pećnicu zagrijati na 180ºC.

Tijesto staviti u dresir vrećicu i istisnuti na lim za pečenje na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Razmak između svake puslice neka bude 2, 3 centimetra.

Puslice peći oko 10 minuta na 180ºC ili dok im "kapa" ne postane lagano zlatne boje.

Vruće puslice uvaljati ili posuti šećerom u prahu.

SAVJET VIŠE! Ako nemate dresir vrećicu ili ne znate s njome baratati, puslice možete stavljati i jušnom žlicom na papir za pečenje, ali se tada potrudite da budu jednako velike (i širinom i visinom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 14:28