RUČAK NA ŽLICU

Ovih dana napravite gusto i zasitno varivo s piletinom, krumpirom i graškom

 Melaniemaya/Getty Images
Kada se zaželite brzog ručka na žlicu, razmislite o ovom zasitnom varivu od piletine i povrća

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 korijen peršina

1 veći krumpir

300 g piletine

2 šake smrznutog graška

pola žličice čilija

1 lovorov list

2 žličice crvene paprike

1 šaka svježeg peršina

začinsko bilje po želji

ulje

sol i papar

Priprema:

Na ulju najprije dobro zapecite piletinu koju ste narezali na komadiće. Maknite je iz lonca pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte sitno sjeckanu mrkvu, korijen peršina i krumpir. Pustite da se pirja 5 minuta, vratite piletinu i dodajte temeljac ili vodu toliko da prekrije sve sastojke. Začinite slatkom crvenom paprikom, soli, paprom, lovorovim listom i čilijem. Dodajte i drugo začinsko bilje po želji. Kuhajte 40 minuta ili dok povrće ne omekša. Poslužite posipano svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:16