Odmah skuhajte više

Ovih dana ništa ne prija bolje od tanjura tople juhe, a ova bi vam se posebno mogla svidjeti

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Ako volite kremaste juhe, tada bi ova mogla biti vaš novi favorit, pogotovo jer vam uz nju neće trebati niša drugo
Ako volite kremaste juhe, tada bi ova mogla biti vaš novi favorit, pogotovo jer vam uz nju neće trebati niša drugo

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 batat (oko 400 g), oguljen i narezan na kockice
1 glavica cvjetače (oko 500 g), podijeljena na cvjetiće
1 glavica luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
1 l povrtnog temeljca
200 ml kokosovog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
sol, papar
1 žličica kurkume (po želji)
svježi peršin ili vlasac za dekoraciju

Priprema:

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju. Dodajte batat i cvjetaču, kratko ih prodinstajte i začinite solju, paprom i kurkumom ako koristite. Prelijte povrće povrtnim temeljcem i kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta dok povrće ne omekša. Kuhanu juhu usitnite štapnim mikserom dok ne postane glatka. Umiješajte kokosovo mlijeko ili vrhnje i po potrebi još začinite. Poslužite toplu juhu uz svježi peršin ili vlasac za dekoraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 04:58