TOPLO I HRSKAVO

Ovo je omiljeni sendvič Stanleyja Tuccija, sline nam cure samo kada gledamo ovaj video recept

 @stanleytucci Instagram/Istock
Trebat će vam pršut, topivi sir, mozzarella, bosiljak i pesto, malo maslaca i dvije kriške kruha

Glumac i veliki gurman Stanley Tucci nedavno je bio gost podcasta Desert Island Dishes autorice Margie Nomure i, među ostalim, otkrio recept za svoj omiljeni sendvič. Nomura ga je zatim odlučila napraviti, snimila cijeli postupak i video podijelila na svom službenom Instagram profilu. Priznat ćemo vam, video smo pogledali nekoliko puta za redom, obrisali se oko usta, pa ga sutra za gablec odlučili napraviti i sami. Riječ je o varijanti grilled cheese sendviča za koji vam neće biti potreban toster već samo tava, malo maslaca i nekoliko drugih, kvalitetnih sastojaka.

Za pripremu sendviča trebat će vam dvije kriške kruha, topivi ribani sir, pršut i mozzarella. Trebat će vam još i nekoliko listova svježeg bosiljka te pesto. Sve sastojke rasporedite po jednoj kriški kruha, preklopite drugom pa oba kruha izvana premažite maslacem. Sendvič s obje strane zapecite na tavi dok ne postane hrskav i dok se mozzarella i sir ne rastope. Prepolovite i poslužite još toplo.

Inače, autorica podcasta Desert Island Dishes je i privatna chefica te novinarka. Završila je Ballymaloe Cookery School u Irskoj i kuhala u restoranima diljem svijeta, a osim toga, na listi njezinih klijenata kojima je kuhala privatne večere nalazi se i sama kraljica Elizabeta. Više o Margie Nomuri saznajte ovdje, a njezinim podcast potražite na Apple Podcast i Spotifyu. O Stanleyju Tucciju, pak, vjerujemo, ne trebamo govoriti previše, ali svakako vrijedi spomenuti kako se odnedavno na policama domaćih knjižara može kupiti hrvatski prijevod njegove knjige "Okus". Riječ je o intimnim i vrlo dirljivim memoarima o životu u kuhinji i izvan nje (uz pokoji recept), pa ako volite lik i djelo nagrađivanog glumca toplo preporučujemo da knjigu pročitate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:37