Iva Erić, koja stoji iza popularnog brenda Šlag na kraju, počela je na svojim društvenim mrežama objavljivati ideje za blagdanske slastice.
Prvi božićni recept kojeg je uoči ovih blagdana objavila na svojim društvenim mrežama je onaj za polumjesece od pistacije.
Inače, Iva je na svom Instagramu prije nekog vremena objavila recept za odličnu kremu kojom možete puniti kolače i torte. Radi se, kako je napisala, o inačici klasične slastičarske kreme, no ovo je bogatija i ukusnija varijanta. Ovakvu kremu možete iskoristiti za bilo koji kolač ili tortu, mazati ju na neki provjereno dobar biskvit, dodati joj voće ili ju iskoristiti za deserte u čašama. Ako se ipak ne uspijete suzdržati, uvijek je opcija pojesti ju na žlicu.
Recept za kremu Ive Erić
Sastojci:
- 5 žumanjaka
- 60 grama šećera
- 35 grama gustina
- 500 ml mlijeka
- malo paste od vanilije (ili mahune)
- 200 grama bijele čokolade
- 100 grama maslaca sobne temperature
Postupak:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa im dodajte šećer i istucite pjenjačom. Nemojte utući previše zraka jer će krema biti puna mjehurića, samo dok ne budu blago blijedi. U to dodajte gustin pa pomiješajte. Zavrijte mlijeko s pastom od vanilije (ili sastruganom mahunom) pa ga lagano ulijevajte u smjesu neprestano miješajući da se jaja ne skuhaju. Vratite na vatru i kuhajte miješajući par minuta dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte bijelu čokoladu narezanu na kockice. Kad se smjesa malo ohladi (na cca 50 stupnjeva) dodajte maslac sobne temperature, sve sjedinite i prebacite u posudu. Prekrijte prozirnom folijom, ostavite malo na sobnoj temp da se prohladi, pa u frižider na barem 4-5 sati. Koristite dalje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....