NEMA GREŠKE

Ovo je recept za jednostavnu, a najbolju kremu za torte i kolače! Nije komplicirana za pripremu i uvijek uspije

Prvi božićni recept kojeg je uoči ovih blagdana Iva Erić objavila na svojim društvenim mrežama je onaj za polumjesece od pistacije, a nama je za oko posebno zapeo i recept za kremu, koji ćemo zasigurno često koristiti

Iva Erić, koja stoji iza popularnog brenda Šlag na kraju, počela je na svojim društvenim mrežama objavljivati ideje za blagdanske slastice.

Prvi božićni recept kojeg je uoči ovih blagdana objavila na svojim društvenim mrežama je onaj za polumjesece od pistacije.

Inače, Iva je na svom Instagramu prije nekog vremena objavila recept za odličnu kremu kojom možete puniti kolače i torte. Radi se, kako je napisala, o inačici klasične slastičarske kreme, no ovo je bogatija i ukusnija varijanta. Ovakvu kremu možete iskoristiti za bilo koji kolač ili tortu, mazati ju na neki provjereno dobar biskvit, dodati joj voće ili ju iskoristiti za deserte u čašama. Ako se ipak ne uspijete suzdržati, uvijek je opcija pojesti ju na žlicu.

Najtraženije slastičarske radionice se vraćaju! Talentirana Iva Erić ponovno otkriva tajne najljepših torti u gradu

Recept za kremu Ive Erić

Sastojci:

- 5 žumanjaka

- 60 grama šećera

- 35 grama gustina

- 500 ml mlijeka

- malo paste od vanilije (ili mahune)

- 200 grama bijele čokolade

- 100 grama maslaca sobne temperature

Postupak:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa im dodajte šećer i istucite pjenjačom. Nemojte utući previše zraka jer će krema biti puna mjehurića, samo dok ne budu blago blijedi. U to dodajte gustin pa pomiješajte. Zavrijte mlijeko s pastom od vanilije (ili sastruganom mahunom) pa ga lagano ulijevajte u smjesu neprestano miješajući da se jaja ne skuhaju. Vratite na vatru i kuhajte miješajući par minuta dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte bijelu čokoladu narezanu na kockice. Kad se smjesa malo ohladi (na cca 50 stupnjeva) dodajte maslac sobne temperature, sve sjedinite i prebacite u posudu. Prekrijte prozirnom folijom, ostavite malo na sobnoj temp da se prohladi, pa u frižider na barem 4-5 sati. Koristite dalje.

Arhitektica za čije torte postoji lista čekanja svoje je savjete i trikove sad spremna podijeliti baš sa svima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 17:56