Okusi djetinjstva

Ovo jelo će vas spasiti kad nemate previše vremena, a želite jesti domaće, toplo i fino

 Seefoodstudio/Getty Images
Mljeveno meso s krumpirima ili, kako ga mi zovemo - musaka, uvijek je dobra ideja, a pogotovo za one dane kad nemate ideju što kuhati ili kad od obaveza ne stižete stajati uz štednjak

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg krumpira
400 g miješanog mljevenog mesa
1 luk
1 režanj češnjaka
250 ml vrhnja
150 g punomasnog mlijeka
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 veća mrkva
1 žlica paste od rajčice
sol i papar
maslinovo ulje
maslac

image
Seefoodstudio/Getty Images

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

Luk i češnjak nasjeckajte na sitno pa stavite sa strane.

Krumpir ogulite i narežite na vrlo tanke ploške.

Pomiješajte kriške krumpira s vrhnjem, mlijekom, muškatnim oraščićem i malo soli u loncu pa pirjajte na srednje niskoj vatri dok se smjesa ne zgusne.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i stavite na kockice narezanu mrkvu. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte luk i češnjak, i nastavite pirjati. Umiješajte pastu od rajčice i začinite prema ukusu solju i paprom.

Posudu za pečenje namažite maslacem. Počnite sa slojem krumpira, zatim dodajte sve mljeveno meso i završite s drugim slojem krumpira.

Posudu stavite u pećnicu i pecite na 180 °C oko 40 do 45 minuta, ili dok krumpir ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:41