DOBRA IDEJA

OVO KUHATE NA DAN KAD SHVATITE DA JE DIJETA NEOSTVARIVA: Glazirana patka s mlincima

 Željko Grgić / CROPIX
 

1 patka
1 đumbirov korijen
1 naranča
2-3 žlice smeđeg šećera
malo meda

Patku posolite. Naribajte đumbir, a sok ocijedite i pomiješajte s narančinim sokom, šećerom i malo meda. Zagrijte i promiješajte. Kada se ohladi, dobivenom smjesom premažite patku. Pecite je u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike sat i pol do dva, povremeno je premazujući glazurom. Na kraju povisite temperaturu pečenja kako bi glazura dobila tamnu boju (pazite da ne izgori). Patku poslužite na mlincima.

Donja Stubica, 141118.
Nova ulica 38b, Holiday House Zoe
Bozicni editorijal Dobra Hrana. Priprema 10 jela.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / CROPIX

Mlinci

850 g brašna
voda
malo soli

Od dobivenih sastojaka zamijesite tijesto koja mora biti kompaktno. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj posudi i pecite u listovima. Bilo bi najbolje peći ga na gornjem dijelu štednjaka na drva. Međutim, mogu se ispeći i u plehu u pećnici, iako nisu tako ukusni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:35