SJAJNA KOMBINACIJA

OVO MORATE ISPROBATI: Imamo recept za slasnu mesnu štrucu s umakom od rajčice

 Elena_danileiko
Uz mesnu štrucu najbolje će se složiti pečeni krumpir ili drugo korjenasto povrće iz pećnice
Uz mesnu štrucu najbolje će se složiti pečeni krumpir ili drugo korjenasto povrće iz pećnice

Priprema: 15 minuta
Pečenje: 1 sat 30 minuta
Porcija 6

Trebat će vam:

1 glavica luka
1 zelena paprika
1 mrkva
400 g mljevene junetine
400 g mljevene svinjetine
2 češnja češnjaka
2 lista lovora
2 žlice worcestershire umaka
100 g krušnih mrvica
sol i papar
2 jaja

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak. Papriku narežite na kockice, mrkvu također. Na malo ulja dinstajte luk i češnjak pa kad omekšaju, dodajte papriku i mrkvu. Dinstajte još nekoliko minuta pa dodajte meso. Maknite s vatre, dobro promiješajte. Umutite jaja s worcestershire umakom pa ih dodajte mesu. Dodajte krušne mrvice, začinite solju i paprom. Ako želite, možete dodati i malo Tabasco umaka. Oblikujte štrucu i stavite u namašćeni duguljasti oblik za pečenje. Ugrijte pećnicu na 160 °C. Meso prekrijte aluminijskom folijom pa pecite sat i 15 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Prije nego što ćete je rezati, pustite je desetak minuta da se odmori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 16:08