JEDVA ČEKAMO PROBATI!

Ovo piće proglašeno je hitom ljeta 2023. godine, radi se od samo 4 sastojka i predobro je osvježenje

 Fg Trade/Getty Images/istockphoto
Osvježavajući brazilski napitak s limetom trenutno je veliki hit na društvenim mrežama

Listajući Instagram i Tik Tok, nismo mogli ne primijetiti nebrojeno mnogo video recepata za brazilsku limunadu. Pogađate, riječ je o još jednom viralnom hitu koji je potpuno zaludio korisnike društvenih mreža pa je tako limonada s limetom proglašena ultimativnim pićem ljeta 2023. godine. Srećom, priprema uopće nije komplicirana i cijelu stvar vrlo lako možete testirati i kod kuće pa sami zaključiti sviđa li vam se ovaj hit ili ne.

image
Abstral Official/Unsplash/

KAKO NAPRAVITI LIMONADU SUIÇU?

Trebat će vam, dakle, četiri sastojka; limeta, kondenzirano mlijeko, voda i led, a po želji možete dodati i šećer. Limetu najprije dobro operite. Za jedan vrč trebat će vam tri do četiri komada zrelih, sočnih plodova. Narežite je zatim na četvrtine i ubacite u blender zajedno s korom. Dodajte otprilike jednu litru hladne vode i blendajte dok se limeta ne usitni. Ne trebate blendati previše, dovoljno će biti 8-10 sekundi.

Dobivenu tekućinu zatim procijedite kroz cijedilo ili gazu, vratite u blender i dodajte kondenzirano mlijeko. Ako koristite zaslađeno, šećer vam neće biti potreban, a u slučaju da koristite nezaslađeno, možete dodati žlicu ili dvije, po želji i vlastitom ukusu. Blendajte dok ne dobijete kremasti napitak, a zatim poslužite s velikom količinom leda. Naravno, led možete ubaciti u blender i kada dodajete kondenzirano mlijeko, ali nikako nemojte preskočiti nekoliko kockica ubaciti u vrč prije samog posluživanja.

@jose.elcook How to make Brazilian lemonade! love making this in spring! #brazilianlemonade #lemonade #lime #drinks ♬ Both of Us - Idealism

Kada završite s pripremom, rezultat bi trebao biti kremasti, osvježavajući, slatko kiselkasti napitak koji divno gasi žeđ i hladi na vruće ljetne dane. Dodate li mu i alkohol po želji, primjerice malo bijelog ruma ili gina, može postati i piće za opuštanje na duge, ljetne večeri. Pri posluživanju, rub čaše možete natrljati limetom te ga uroniti u šećer pa piće poslužiti na taj način.

Također, brazilska limonada odlično se slaže uz jela s roštilja, posebice mesna i riblja pa svakako razmislite da upravo ovo piće ponesete na iduće druženje uz vruću rešetku.

Dobro je dodati i da postoji nekoliko varijanti pripreme ovog pića pa, malim pregledom društvenih mreža, i sami možete pronaći onu koja vam najbolje odgovara.

DODATNI SAVJETI!

U slučaju da u koktelima ne volite osjetiti gorčinu, limetu možete i oguliti te blendati samo meso ploda, a svakako je dobro napomenuti i da, ako koristite cijelu limetu, zajedno s korom, piće je potrebno popiti odmah zato što stajanjem postaje prilično gorko. Upravo zato i kod pripreme preskočite dugotrajno blendanje i pustite da u blenderu ostanu komadići kore koje ćete kasnije svejedno procijediti i neće vam smetati. Naime, upravo je kora krivac za gorki okus koji, vjerujemo, želite zaobići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:08