Trebat će vam:
250 g listova lazanja
300 g ricotte
200 g mozzarelle, narezane ili naribane
50 g naribanog parmezana
2 šalice (oko 500 ml) bešamel umaka
sol i papar po ukusu
Za pesto umak:
2 velike šake svježeg bosiljka
50 g pinjola
1 režanj češnjaka
50 g parmezana
100 ml maslinovog ulja
sol po ukusu
Priprema:
U blenderu ili sjeckalici usitnite bosiljak, pinjole, češnjak i parmezan. Postupno dolijevajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatki umak. Začinite solju po ukusu. Ako koristite suhe listove lazanja, blanširajte ih kratko u kipućoj vodi. U namašćenu posudu za pečenje stavite malo bešamela pa sloj tjestenine. Premažite slojem pesta uz malo ricotte, mozzarelle i bešamela. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem tjestenine premazanim bešamelom i posutim parmezanom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta, dok površina ne dobije zlatnosmeđu boju. Ostavite da odstoji 5 - 10 minuta prije rezanja i posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....