DOBRA IDEJA ZA RUČAK

Ovo su vjerojatno najkremastije lazanje koje možete napraviti, evo recepta

 Natalie Rocfort/Getty Images
Prave proljetne, zelene lazanje ne sadrže meso, samo različite sireve, tjesteninu i začinsko bilje
Prave proljetne, zelene lazanje ne sadrže meso, samo različite sireve, tjesteninu i začinsko bilje

Trebat će vam:

250 g listova lazanja

300 g ricotte

200 g mozzarelle, narezane ili naribane

50 g naribanog parmezana

2 šalice (oko 500 ml) bešamel umaka

sol i papar po ukusu

Za pesto umak:

2 velike šake svježeg bosiljka

50 g pinjola

1 režanj češnjaka

50 g parmezana

100 ml maslinovog ulja

sol po ukusu

Priprema:

U blenderu ili sjeckalici usitnite bosiljak, pinjole, češnjak i parmezan. Postupno dolijevajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatki umak. Začinite solju po ukusu. Ako koristite suhe listove lazanja, blanširajte ih kratko u kipućoj vodi. U namašćenu posudu za pečenje stavite malo bešamela pa sloj tjestenine. Premažite slojem pesta uz malo ricotte, mozzarelle i bešamela. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem tjestenine premazanim bešamelom i posutim parmezanom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30 minuta, dok površina ne dobije zlatnosmeđu boju. Ostavite da odstoji 5 - 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 14:09