BRZO I UKUSNO

Ovo varivo od mladog graha s tjesteninom i povrćem savršen je ručak na žlicu usred radnog tjedna

Brza priprema od namirnica koje zasigurno već imate kod kuće natjerat će vas da ovaj jednostavan recept zavolite na prvu
Brza priprema od namirnica koje zasigurno već imate kod kuće natjerat će vas da ovaj jednostavan recept zavolite na prvu

Priprema: 15 min
Kuhanje: 30 min
Porcija: 4

Trebat će vam:

250 g mladog graha
250 g tjestenine
2 mrkve
250 ml povrtnog temeljca
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
sjeckanih listića svježeg peršina

Priprema:

Nasjeckajte luk. Mrkvu očistite i narežite na kockice. Luk pržite na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte grah, mrkvu i tjesteninu, malo pobrašnite, promiješajte i zalijte temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Ako je potrebno nadolijevajte temeljcem. Kad grah omekša, prema potrebi još dosolite i začinite paprom. Prije posluživanja varivo posipajte sjeckanim listićima svježeg peršina. U varivo možete staviti i drugo povrće kao što je kukuruz šećerac, ili očišćene i na komadiće narezane mahune. Jelo je podobno za vegetarijance, a ako želite prilikom kuhanja u varivo dodajte suhog mesa ili narezanih kobasica, ali tada manje solite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 05:18