BLAGDANSKO PEČENJE

Ovog Božića pile napunite smjesom od kruha i jetrica i poslužite uz pečenu buču

 Berislava Picek/Cropix
Pravo je vrijeme da krenete s pripremama za blagdansku gozbu. Slavica Šagolj donosi nekoliko dobrih ideja...

Trebat će vam:

1 pile

1 butternut tikva

sol

mljevena crvena paprika

Za punjenje:

300 g pilećih jetrica

1 glavica luka

2 prepečenca

malo mlijeka

100 g sitno nasjeckanog špeka

50 g kesten-pirea

sol i papar

češnjak

ulje

250 ml pilećeg temeljca

100 ml bijelog vina

Priprema:

Tikvu ogulite, narežite na kriške i ispecite u pećnici na 180°C dok ne omekša. Pile dobro očistite, operite i osušite kuhinjskim papirom. U tavi na malo ulja kratko popržite luk, dodajte na manje komade narezana pileća jetrica i pecite minutu do dvije. Maknite s vatre i ohladite. Špek narežite na sitne komade. Prepečenac namočite u malo mlijeka da omekša. Ohlađenim sastojcima u tavi dodajte špek, omekšali i ocijeđeni kruh, kesten-pire i začine. Sve promiješajte i dobivenom smjesom napunite pile. Kuhinjskim koncem sašite krajeve da nadjev ne izlazi van. Pile s vanjske strane posolite i nanesite malo mljevene crvene paprike. Stavite u pećnicu i pecite oko sat i pol vremena na 180°C. Nekoliko minuta prije kraja podignite temperaturu da se kožica fino zapeče. Uz pečeno pile poslužite pečenu tikvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:33