OVO BAŠ VOLIMO

Ovog puta lungić pripremite na ovaj način, bit će slastan i tražit će se porcija više

 Alleko/Getty Images
Osim lungića, trebat će vam još nekoliko sastojaka poput soja sosa, sezama, meda...
Osim lungića, trebat će vam još nekoliko sastojaka poput soja sosa, sezama, meda...

Trebat će vam:

400 g svinjskog lungića, narezanog na tanke trakice

2 žlice soja umaka

1 žlica rižinog octa

1 žličica kukuruznog škroba

2 žlice ulja (sezamovo ili biljno)

3 češnja češnjaka, nasjeckana

200 g salate

1 žlica tostiranih sjemenki sezama

1 žličica meda ili smeđeg šećera

sol i papar po ukusu

Priprema:

U zdjelici pomiješajte jednu žlicu soja umaka, rižin ocat i kukuruzni škrob. Dodajte trakice svinjskog lungića, dobro promiješajte i ostavite da se marinira 10 minuta. U zasebnoj zdjelici pomiješajte preostali soja umak, med ili šećer te prstohvat papra. Zagrijte jednu žlicu ulja u woku ili velikoj tavi na visokoj vatri. Dodajte marinirani svinjski lungić i pržite tri-četiri minute dok ne postane zlatno smeđi i potpuno kuhan. Izvadite meso iz tave i ostavite sa strane. Dodajte preostalu žlicu ulja u tavu. Ubacite češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte rimsku salatu i pržite dvije-tri minute dok lagano ne omekša. Vratite meso u tavu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci obložili. Pospite tostiranim sjemenkama sezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 20:00