BRZI RUČAK

Ovu jednostavnu pitu s tikvicama, patlidžanima i feta sirom morate isprobati

Za pripremu ove pite bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a zajedno s pečenjem, bit će gotova brže nego što možete zamisliti
 Stockfood/Photocuisine/Swalens Tom

Priprema: 15 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 rola gotovog lisnatog tijesta
120 g svježeg sira
1 zelena tikvica
1 žuta tikvica
1 mali patlidžan
120 g feta sira
2 žlice meda
2 žličice mješavine mediteranskih začina
sol i papar
malo tucane ljute paprike
​malo maslinova ulja

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180°C. Tikvice operite i s korom ih tanko narežite. Tanko narežite i patlidžan pa ga lagano posolite. U posudu stavite otprilike 20 ml maslinova ulja i pomiješajte ga sa začinima, medom, malo soli i papra. Izvadite tijesto iz hladnjaka i rastvorite ga preko pleha za pečenje. Po tijestu rasporedite svježi sir (sa strane ostavite 1-2 cm slobodnog tijesta). Sir začinite solju i paprom. Svaku krišku patlidžana stisnite između papirnatih ručnika da bi upili ispuštenu tekućinu zbog koje mogu biti gorki. Na svježi sir poslažite kriške tikvica i patlidžana pa sve pokapajte jednim dijelom dobivene mješavine maslinova ulja i začina. Stavite u pećnicu i pecite 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, posipajte razdrobljenim feta sirom, pokapajte ostatkom marinade i popaprite svježe mljevenim paprom.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 12:23