Crveni klasik

Ovu juhu ili ne voliš ili naprosto obožavaš, a pogotovo ako je pripremljena na ovaj način

 Annata78/Getty Images/istockphoto
Juhi od rajčice dodajte mozzarellu i kockice preprženog kruha i više je nikad nećete jesti samo s noklicama ili rižom
Juhi od rajčice dodajte mozzarellu i kockice preprženog kruha i više je nikad nećete jesti samo s noklicama ili rižom

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 25 minuta
Broj osoba: 4


RAJČICA JUHA S MOZZARELLOM I KRUTONIMA

Trebat će vam:
1 kg zrelih rajčica (ili 800 ml pelata)
1 manji crveni luk
2 češnja češnjaka
500 ml povrtnog temeljca
1 žlica maslinova ulja
1 žličica šećera
sol i papar prema ukusu
listovi svježeg bosiljka
100 g mozzarelle
2 šnite kruha (za krutone)
1 žlica maslaca

Priprema:
Na maslinovu ulju pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane rajčice (ili pelate), šećer, sol, papar i bosiljak, pa kuhajte 15 minuta. Ulijte temeljac i kuhajte još 10 minuta, zatim usitnite štapnim mikserom do kremaste teksture. U međuvremenu, kruh narežite na kockice, prepržite na maslacu i posolite. Jušnim tanjurima dodajte komade mozzarelle (ili u komadu), prelijte toplom juhom i pospite hrskavim krutonima. Posipajte listićima svježeg bosiljka i odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 09:07