BRZI RUČAK

Ovu tjesteninu s porilukom i gljivama možete napraviti za 30 minuta, evo kako

 Barol16/Getty Images/istockphoto
Kombinaciji možete dodati i kockice slasne pancete ili slanine, a osim uz tjesteninu, umak se dobro slaže i uz rižu

Trebat će vam:

1 poriluk

200 g šampinjona

100 ml slatkog vrhnja

1 žličica svježeg ili sušenog kopra

1 žlica maslaca

sol i papar

Priprema:

Na tavi otopite maslac i dodajte sitno sjeckani poriluk. Pirjajte dok ne poprimi boju. Ubacite šampinjone koje ste narezali na tanke ploške i pirjajte još 5 minuta. Stavite kuhati tjesteninu. Poriluku i šampinjonima dodajte kopar, začinite soli i paprom. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte dvije minute, zatim dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte tjesteninu. Dodatno začinite prema želji, sve dobro sjedinite, i na kraju posipajte sirom prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:01