Pačja pašteta

Težina pripreme: teško

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,20 kg pačjih prsa
  • 15 dag luka
  • 20 dag pilećih jetrica
  • 10 dag sušene slanine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 15 dag maslaca
  • 2 dl bešamel umaka
  • 20 dag mini rajčica
  • 2 dag peršina
  • 1 dl vinjaka
  • 8 komada tosta
  • sol
  • papar
  • 1,5 dl ulja

Priprema

1. korak

Na ulju propržite sitno nasjeckani luk, sušenu slaninu i pileća jetra te ih posolite i popaprite. Na sve to dodajte pačja prsa s kojih ste skinuli kožu i narezali ih na kocke.

2. korak

Sve zajedno pirjajte uz podlijevanje vodom dok meso ne omekša. Zatim smjesu izmiksajte u multipraktiku, dodajte maslac, bešamel umak, slatko vrhnje, vinjak i po potrebi posolite i popaprite.

3. korak

Ostavite u hladnjaku da se rashladi. Servirajte uz kruh i maslac.

4. korak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 17:54