Ljeto je, vruće je i nije vrijeme za predugačak boravak u kuhinji, posebice pored štednjaka i upaljene pećnice. Srećom, današnji recept toliko je jednostavan, a slastica toliko brzo gotova, da nećete ni primijetiti da ste uprljali neko suđe i ipak nakratko upalili pećnicu. Nešto je između one poznate velike nizozemske palačinke, zlevanke i sočnog biskvita s borovnicama, a zapravo nije niti jedno od toga.
Teksturom je lagano, gotovo kao i pripremom, a zbog dodatka omiljenih bobica i blago slatkasto i kiselkasto. Znači, idealno za vruće ljetne dane kada vam se jede neka od pobrojanih slastica, a nemate vremena pripremati baš niti jednu. Ova, koja je gotova u pet minuta, a zatim se peče još 20, bit će, vjerujte mi, sasvim zadovoljavajuća. Najslađa je poslije plaže ili još jednog dugog radnog dana, daleko od mora i godišnjeg odmora.
TRI U JEDAN S BOROVNICAMA
Trebat će vam:
100 g mlijeka
2 jaja
60 g brašna
200 g borovnica
pola jednog limuna
1 žlica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta ili arome vanilije
40 g maslaca
Priprema:
Upalite pećnicu i zagrijte je na 200 stupnjeva. U pećnicu ubacite i posudu za pečenje. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko i jaja. Dodajte brašno i prstohvat soli pa sve dodatno pomiješajte. Borovnice spojite sa sokom pola limuna i žlicom šećera u prahu. Dodajte i malo vanilije. Veći dio borovnica umiješajte u smjesu. Posudu za pečenje izvadite iz pećnice, ubacite u nju pola maslaca pa vratite u pećnicu dok se ne otopi. Kada je otopljen, kistom ga razmažite po stijenkama posude i ulijte smjesu. Brzo ubacite u pećnicu i pecite 20-ak minuta. Na kraju pospite s ostatkom svježih borovnica i šećerom u prahu po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....