TOPLI ZALOGAJI

Panirani Camembert s umakom od brusnica savršen je izbor za ručak kada tražite utješan obrok

Ovaj recept je idealan kao predjelo, međuobrok ili čak glavno jelo za ljubitelje sira, a s umakom od brusnica - tko bi mu mogao odoljeti

PANIRANI CAMEMBERT SIR S UMAKOM OD BRUSNICA

Trebat će vam:

2 koluta Camembert sira (cca 125 g svaki)

1 jaje

3 žlice glatkog brašna

5 žlica krušnih mrvica (po želji s dodatkom malo sezama ili začina)

prstohvat soli i papra

ulje za prženje (suncokretovo ili biljno)

3-4 žlice umaka od brusnica

Priprema:

Camembert sir prerežite po želji na polovice ili ostavite u cijelom kolutu. Pripremite tri posude: jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajetom (začinjeno solju i paprom), i treću s krušnim mrvicama. Svaki komad sira uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, pa u krušne mrvice. Po želji ponovite postupak s jajetom i mrvicama za deblju, hrskaviju koricu. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pažljivo pržite panirani Camembert sa svih strana 2-3 minute po strani, dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav, a unutrašnjost mekana i topljena. Izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja. Poslužite s prepečenim kruhom i umakom od brusnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 11:38