PANIRANI CAMEMBERT SIR S UMAKOM OD BRUSNICA
Trebat će vam:
2 koluta Camembert sira (cca 125 g svaki)
1 jaje
3 žlice glatkog brašna
5 žlica krušnih mrvica (po želji s dodatkom malo sezama ili začina)
prstohvat soli i papra
ulje za prženje (suncokretovo ili biljno)
3-4 žlice umaka od brusnica
Priprema:
Camembert sir prerežite po želji na polovice ili ostavite u cijelom kolutu. Pripremite tri posude: jednu s brašnom, drugu s razmućenim jajetom (začinjeno solju i paprom), i treću s krušnim mrvicama. Svaki komad sira uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, pa u krušne mrvice. Po želji ponovite postupak s jajetom i mrvicama za deblju, hrskaviju koricu. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pažljivo pržite panirani Camembert sa svih strana 2-3 minute po strani, dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav, a unutrašnjost mekana i topljena. Izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja. Poslužite s prepečenim kruhom i umakom od brusnice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....