Trebat će vam:
8 kriški bijelog tosta (ili drugog mekanog bijelog kruha)
250 g mozzarelle, narezane na ploške
2 jaja
100 ml mlijeka
4 žlice brašna
krušne mrvice (po potrebi, za paniranje)
sol po ukusu
maslinovo ulje (ili biljno ulje) za prženje
Priprema:
Na polovicu kriški kruha stavite ploške mozzarelle (ne preblizu rubovima), zatvorite drugom kriškom i lagano pritisnite. Po želji, rubove lagano stisnite ili odrežite koricu za bolji spoj. Svaki sendvič najprije lagano uvaljajte u brašno. U zdjeli umutite jaja s mlijekom i malo soli. Uvaljajte sendviče u tu smjesu pa zatim u krušne mrvice, pazeći da su svi rubovi premazani i obloženi. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite sendviče 2 - 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi, a sir iznutra se otopi. Ocijedite na papirnatom ubrusu i poslužite toplo, idealno uz domaći umak od rajčice, pesto ili kao samostalan obrok.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....