Nakon produženog vikenda, tjedan startamo lagano i jednostavno - njokima sa špinatom i sirom. Radimo i jednostavnu salatu od jaja, a sredinom radnog tjedna kuhamo varivo od ječma i kelja. U četvrtak je na redu složenac od krumpira i mljevenog mesa, u petak već tradicionalno radimo ribu, ovaj put u škartocu, a za vikend gustu zelenu juhu i lungić. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Nema ništa bolje od utješnog, finog jela na tmuran, siv i kišni dan. Ovi njoki upravo su to i bit će idealni za brzinski ručak usred dana ili večeru kada se umorni vratite s posla.
UTORAK
Volimo salatu s piletinom, volimo i salatu s tunom, ali jeste li ikada probali napraviti salatu s jajima? Ovo je prilika da je isprobate.
P.S. Najbolja je kada je poslužite uz tostirani kruh s malo maslaca.
SRIJEDA
Ječam i kelj slažu se dobro pa nije ni čudno da je ovo gusto, zasitno varivo jedan od naših favorita kad se s tržnice vratimo s lijepom, zelenom glavicom. Ostaviti ga možete u povrtnoj varijanti, ali i dodati kobasice, slaninu, pa čak i malo suhog mesa.
ČETVRTAK
A nakon variva, na redu je slasni ručak kojeg će se uvijek tražiti porcija više. Složenac od krumpira i mljevenog mesa idealan je za ručak usred tjedna, posebice ako ga napravite u većoj količini, jer jednako je ukusan i kad je hladan i podgrijan.
SLOŽENAC OD KRUMPIRA I MLJEVENOG MESA
PETAK
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme ribe je onaj ‘u škartocu‘. Brzo je gotovo, a dok se riba peče, možete pripremiti i jednako jednostavan prilog poput povrća na pari.
SUBOTA
A što kažete na gustu zelenu juhu za ručak? U lonac ubacite omiljene lisnate plodove koje ste ubrali sami, kruh narežite na kockice i tostirajte ga, skuhajte i jaja, pa sve zajedno poslužite kao brz, a baš ukusan ručak.
NEDJELJA
Lungić može biti odličan ručak, ako ga pripremite na pravilan način, tako da iznutra ostane dovoljno sočan, a izvana fino aromatičan. Dobra opcija za prilog uvijek može biti kuhan pa pečen krumpir, ali i pire od korjenastog povrća po želji, glazirana mrkva, heljda...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....