ŠTO KUHATI USRED TJEDNA?

Ovaj tjedan kuhamo brze njoke, gusto kelj varivo i složenac od krumpira i mljevenog mesa

Osim toga, na našem tjednom meniju nalaze se još i salata od jaja, riba u škartocu, gusta zelena juha i lungić

Nakon produženog vikenda, tjedan startamo lagano i jednostavno - njokima sa špinatom i sirom. Radimo i jednostavnu salatu od jaja, a sredinom radnog tjedna kuhamo varivo od ječma i kelja. U četvrtak je na redu složenac od krumpira i mljevenog mesa, u petak već tradicionalno radimo ribu, ovaj put u škartocu, a za vikend gustu zelenu juhu i lungić. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Nema ništa bolje od utješnog, finog jela na tmuran, siv i kišni dan. Ovi njoki upravo su to i bit će idealni za brzinski ručak usred dana ili večeru kada se umorni vratite s posla.

NJOKI SA ŠPINATOM I SIROM

image
Luchezar/Getty Images

UTORAK

Volimo salatu s piletinom, volimo i salatu s tunom, ali jeste li ikada probali napraviti salatu s jajima? Ovo je prilika da je isprobate.

P.S. Najbolja je kada je poslužite uz tostirani kruh s malo maslaca.

SALATA OD JAJA

image
Chas53/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ječam i kelj slažu se dobro pa nije ni čudno da je ovo gusto, zasitno varivo jedan od naših favorita kad se s tržnice vratimo s lijepom, zelenom glavicom. Ostaviti ga možete u povrtnoj varijanti, ali i dodati kobasice, slaninu, pa čak i malo suhog mesa.

VARIVO OD JEČMA I KELJA

image
Haoliang/Getty Images

ČETVRTAK

A nakon variva, na redu je slasni ručak kojeg će se uvijek tražiti porcija više. Složenac od krumpira i mljevenog mesa idealan je za ručak usred tjedna, posebice ako ga napravite u većoj količini, jer jednako je ukusan i kad je hladan i podgrijan.

SLOŽENAC OD KRUMPIRA I MLJEVENOG MESA

image
Esin Deniz/Getty Images

PETAK

Jedan od najjednostavnijih načina pripreme ribe je onaj ‘u škartocu‘. Brzo je gotovo, a dok se riba peče, možete pripremiti i jednako jednostavan prilog poput povrća na pari.

RIBA U PAPIRU ZA PEČENJE

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

A što kažete na gustu zelenu juhu za ručak? U lonac ubacite omiljene lisnate plodove koje ste ubrali sami, kruh narežite na kockice i tostirajte ga, skuhajte i jaja, pa sve zajedno poslužite kao brz, a baš ukusan ručak.

GUSTA ZELENA JUHA

image
Brebca/Getty Images

NEDJELJA

Lungić može biti odličan ručak, ako ga pripremite na pravilan način, tako da iznutra ostane dovoljno sočan, a izvana fino aromatičan. Dobra opcija za prilog uvijek može biti kuhan pa pečen krumpir, ali i pire od korjenastog povrća po želji, glazirana mrkva, heljda...

LUNGIĆ

image
Rudisill/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 17:06