ZABORAVITE NA MESO

Zeleni klasik: Njoki sa špinatom i parmezanom

Kad vam zatreba brz, ukusan i hranjiv obrok, njoki sa špinatom i sirom savršen su izbor — jednostavni za pripremu, a puni okusa koji grije i tijelo i dušu

NJOKI SA ŠPINATOM I SIROM

Trebat će vam:
1 kg njoka
500 g špinata
3 režnja češnjaka
80 g ribanog parmezana
1-2 grančice timijana
malo svježeg bosiljka
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:
Špinat operite i nasjeckajte. Isto napravite s češnjakom. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, kratko ga pirjajte pa dodajte špinat. Pustite da povene i maknite s vatre. Istu tavu vratite na štednjak. U loncu vruće slane vode skuhajte njoke, i kad su pri kraju, prebacite ih u zagrijanu tavu s malo maslinova ulja. Dodajte timijan. Dodajte i malo vode od kuhanja, a zatim i pola ribanog parmezana. Začinite soli i paprom i sve dobro povežite u gusti, ljepljivi umak. Dodajte špinat, prema potrebi dodajte još tekućine, a zatim ugasite vatru, poslužite i pospite s još malo sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 16:40