DO ZADNJE MRVICE

Kada za ručak napravite ove pohane talijanske sendviče, budite sigurni da na tanjurima neće ostati baš ništa

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Osim mozzarelle, u sendviče možete dodati i druge dodatke, poput fine kuhane šunke ili ljutkaste kobasice
Osim mozzarelle, u sendviče možete dodati i druge dodatke, poput fine kuhane šunke ili ljutkaste kobasice

Trebat će vam:

8 kriški bijelog tosta (ili drugog mekanog bijelog kruha)

250 g mozzarelle, narezane na ploške

2 jaja

100 ml mlijeka

4 žlice brašna

krušne mrvice (po potrebi, za paniranje)

sol po ukusu

maslinovo ulje (ili biljno ulje) za prženje

Priprema:

Na polovicu kriški kruha stavite ploške mozzarelle (ne preblizu rubovima), zatvorite drugom kriškom i lagano pritisnite. Po želji, rubove lagano stisnite ili odrežite koricu za bolji spoj. Svaki sendvič najprije lagano uvaljajte u brašno. U zdjeli umutite jaja s mlijekom i malo soli. Uvaljajte sendviče u tu smjesu pa zatim u krušne mrvice, pazeći da su svi rubovi premazani i obloženi. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite sendviče 2 - 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi, a sir iznutra se otopi. Ocijedite na papirnatom ubrusu i poslužite toplo, idealno uz domaći umak od rajčice, pesto ili kao samostalan obrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 06:33