DOBRA IDEJA

Par ili dva kobasica i kiseli kupus mogu biti itekako dobar ručak, evo kako ga pripremiti

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ovaj ručak dobar je primjer kako od malo sastojaka napraviti baš dobro, bogato jelo
Ovaj ručak dobar je primjer kako od malo sastojaka napraviti baš dobro, bogato jelo

Trebat će vam:

1 luk

400 g kiselog kupusa

2-4 para kobasica

lovorov list

1 žličica crvene mljevene paprike

sol i papar

ulje ili mast

voda ili mesni ili povrtni temeljac

Priprema:

Na tavi zagrijte ulje pa dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja dok ne poprimi boju, a zatim dodajte kiseli kupus. Ubacite lovorov list, podlijte s malo temeljca ili vode, dodajte crvenu papriku, sol i papar pa krčkajte 10-ak minuta. Zatim na sve zajedno stavite kobasice, pokrijte poklopcem i prebacite u pećnicu. Pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok kobasice nisu gotove. Najbolje je sve pripremati u tavi koja može u pećnicu, ali ako je nemate, uvijek prije stavljanja u pećnicu hranu možete prebaciti u posudu za pečenje pa sve zajedno prekriti folijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 11:25