ŠTO KUHATI?

Pašta fažol ili grah s kobasicama? Imamo 5 dobrih recepata za ručak koji će potrajati dva dana

 Berislava Picek/Cropix/
Na listu smo dodali i nekoliko malo drugačijih jela s grahom kojima, ako pitate nas, itekako vrijedi dati priliku

Sredina tjedna idealno je vrijeme za skuhati lonac gustog variva koje će biti toliko ukusno da ćete zaista poželjeti poslužiti ga i idućeg dana. Upravo zato, izdvojili smo pet recepata za jela s grahom na žlicu kojima se uvijek vraćamo i koje radimo u većim količinama kako bi potrajala koji dan više. Na našoj listi našli su se klasici kao što je pašta fažol i gusto varivo sa suhim mesom, a tu je i nekoliko drugačijih jela kojima svakako vrijedi dati priliku.

PAŠTA FAŽOL BEZ KONKURENCIJE

Možda se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni koji ne vole ovo jelo, za sve ostale pašta fažol je jedan od klasika koji je obavezan na meniju barem jednom mjesečno, a po mogućnosti i češće. U slučaju da još uvijek niste pronašli onaj jedan recept kojem ćete se uvijek vraćati, svakako dajte priliku našem.

POTRAŽITE GA OVDJE

image
Marko Miščević/Cropix/

KLASIK ZA SVA VREMENA

Postoji li bolji klasik na žlicu od tanjura dobrog graha sa suhim mesom? Iako će vam kuhanje oduzeti nešto više vremena, napravite li veći lonac, može potrajati i nekoliko dana, a ovo jelo vrlo lako možete i smrznuti pa ga vaditi po potrebi na posebno užurbane dane.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

MORSKI GRAH

A što kažete na grah s hobotnicom i grdobinom ili morskim psom? Ovaj recept dobili smo pri jednom posjetu Visu, a spoj ribe i graha toliko nas je oduševio da mu se vraćamo gotovo svakog puta kada u ribarnici uspijemo uhvatiti dobar komad ribe.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Cropix/

GRAH NA ŽLICU MOŽE BITI GOTOV BRŽE

Jedan od omiljenih klasika na našem stolu u posljednje vrijeme je i grah s kiselim kupusom. Ovo zimsko jelo često radimo i s grahom iz konzerve pa poslužujemo za brzi ručak usred užurbanog tjedna, a kada uhvatimo dovoljno vremena za stajanje kod štednjaka, dodajemo mu i ječam te kobasicu ili buncek.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Cropix/

ZASITNA KOMBINACIJA GRAHA, SLANUTKA I JAJA

Gusto, zimsko varivo s krumpirom, slanutkom, grahom, ječmom i mesom te kuhanim jajem također je dobra ideja za ručak usred tjedna. Recept je s nama podijelio Boaz Gubani, izraelski slastičar u Zagrebu, te poručio kako je ovo jelo kao stvoreno za još uvijek hladne zimske dane.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miščević/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:54