Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 3 – 5
Sastojci
- 500 g svježih jadranskih kozica
- 300 g svježeg mladog špinata
- 400 g ribe za temeljac
- 400 g svježe tjestenine ( spaghetti ili trofie)
- 1 stručak peržin
- 3 režanj češnjaka
- 1 kom grincajg
- 175 ml bijelo vino
Priprema
1. korak
Kozice očistiti, a od ostataka od čišćenja kozica, povrća i sitne ribe skuhati temeljac. Temeljac procijediti. Kratko popržiti kozice na maslinovom ulju, češnjaku i peršinu, dodati koncentrat rajčice i mrvice. Podliti bijelim vinom. Kad alkohol ishlapi dodavati temeljca dok se dobije zadovoljavajuća gustoća. Kuhati 3-4 minute. Nakon toga dodati narezani špinat i tjesteninu prethodno skuhanu u temeljcu. Sve dobro promiješati i servirati nakon što se 5 minuta sve dobro prožme. Po želji jelo može biti lagano ljuto ako se koristi čili papričica. Ostatak temeljca sa komadićima ribe i povrća može se servirati kao juha.
Jadranske kozice i špinat sjajno se slažu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....