PROMO

PEČEMO KOLAČE ZA 30 MINUTA: Mini muffins s chia sjemenkama

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Recepti gotovi u trenu za koje ćete zaprljati samo jednu posudu!

Sastojci:

Za tijesto:

2 jaja
100 ml ulja
100 ml vode
75 g (4 žlice) meda ili 75 g (5 žlica) šećera ili 75 g (6 žlica) agavinog sirupa
300 g Dolcela mješavine u prahu za tijesto

Za preljev okus limun:

5 žlica (50 ml) tople vode
70 g šećera u prahu
100 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu preljeva okus limun

Zagreb, 241018. 
Dolcela kolaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte med, jaja, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/ maksimalna brzina). U 24 mini kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni gotovo do vrha. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 18-20 minuta. Za preljev, u prikladnu posudu stavite mješavinu za preljev i 100 g šećera u prahu i promiješajte. Dodajte 5 žlica (50 ml) vrele vode te žlicom dobro izmiješajte. Prelijte ili ukrasite prema želji po pečenim, ohlađenim mini muffinsima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:47