Pečena bundeva s mozzarelom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 manja bundeva
  • krema cata balsamica ili ocat od šipka
  • 1 mozzarella
  • krupna sol
  • maslinovo ulje
  • kadulja

Priprema

1. korak

Bundevu razrezati, pa joj oguliti koru. Za to će vam trebati dobar, oštar nož. Izrezati bundevu na kriške, ni predebele ni pretanke. Poslagati ih u posudu za pečenje, posuti krupnom soli i preliti kremom od aceta balsamica ili octom od šipka (može se kupiti u nekim delikatesnim dućanima, a ako možete nabavite ga direktno iz Turske).

2. korak

Bundevu peći na 180 do 200 stupnjeva oko 45 minuta dok ne omekša i ne zapeče se na krajevima. Desetak minuta prije kraja poslažite ravnomjerno i narezanu mozzarellu te pospite listićima kadulje. Pečenu bundevu zajedno sa sirom pokapajte s malo maslinova ulja.

Savjet: s bundevom možete ispeći i cijele neoguljene češnjeve češnjaka ili kriške jabuka. Možete je jesti kao glavno jelo ili prilog mesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:45