VIRALNI HIT

Pečene rajčice i feta sir osvajaju na prvu, a kad još ubacite omiljenu tjesteninu ova kombinacija postaje još draža

 Geshas/Getty Images/istockphoto
Iako baš nitko ne želi paliti pećnicu po ljeti za ovaj recept se isplati žrtva od pola sata
Iako baš nitko ne želi paliti pećnicu po ljeti za ovaj recept se isplati žrtva od pola sata

Priprema: 5 minuta
Pečenje: 35 minuta
Porcija: 4

230 g tjestenine po izboru
800 g cherry rajčica
150 g feta sira
125 ml maslinova ulja
sol i papar
2 režnja češnjaka
dvije šake svježeg bosiljka

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite cherry rajčice u posudu za pečenje. Odozgo prelijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Miješajte dok rajčice ne budu prekrivene uljem i začinima. Blok fete stavite u sredinu posude okružen cherry rajčicama i nekoliko puta okrenite kako biste ga premazali maslinovim uljem i začinima. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta, dok cherry rajčice ne popucaju, a feta sir se ne otopi. Dok se rajčice i feta peku, skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, dok ne bude al dente. Ocijedite, čuvajući pola šalice tekućine od kuhanja. U pečene rajčice i fetu odmah dodajte usitnjeni češnjak i bosiljak pa sve promiješajte. Kuhanu tjesteninu prebacite u posudu za pečenje i promiješajte da se sjedini, a po potrebi dodajte malo tekućine od kuhanja. Ukrasite s još svježeg bosiljka i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 13:48