VIRALNI HIT

Pečene rajčice i feta sir osvajaju na prvu, a kad još ubacite omiljenu tjesteninu ova kombinacija postaje još draža

 Geshas/Getty Images/istockphoto
Iako baš nitko ne želi paliti pećnicu po ljeti za ovaj recept se isplati žrtva od pola sata

Priprema: 5 minuta
Pečenje: 35 minuta
Porcija: 4

230 g tjestenine po izboru
800 g cherry rajčica
150 g feta sira
125 ml maslinova ulja
sol i papar
2 režnja češnjaka
dvije šake svježeg bosiljka

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite cherry rajčice u posudu za pečenje. Odozgo prelijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Miješajte dok rajčice ne budu prekrivene uljem i začinima. Blok fete stavite u sredinu posude okružen cherry rajčicama i nekoliko puta okrenite kako biste ga premazali maslinovim uljem i začinima. Pecite u zagrijanoj pećnici 35 minuta, dok cherry rajčice ne popucaju, a feta sir se ne otopi. Dok se rajčice i feta peku, skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, dok ne bude al dente. Ocijedite, čuvajući pola šalice tekućine od kuhanja. U pečene rajčice i fetu odmah dodajte usitnjeni češnjak i bosiljak pa sve promiješajte. Kuhanu tjesteninu prebacite u posudu za pečenje i promiješajte da se sjedini, a po potrebi dodajte malo tekućine od kuhanja. Ukrasite s još svježeg bosiljka i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:52