RUČAK U 40 MINUTA

Pečeno povrće može biti sjajan, lagani ljetni ručak, poslužite ga uz palentu

 Andrey Rayskiy/
Iskoristite ljetno povrće na najbolji mogući način pa ga poslužite uz jednostavan prilog kao što je palenta
Iskoristite ljetno povrće na najbolji mogući način pa ga poslužite uz jednostavan prilog kao što je palenta

Trebat će vam:

1 patlidžan

3 rajčice

1 tikvica

1 glavica češnjaka

1 luk

100 ml vina

4 žlice maslinova ulja

1 šaka bosiljka

3-4 grančice timijana

Sol i papar

Palenta

Priprema:

U posudu za pečenje stavite na veće komade nasjeckani patlidžan, tikvicu, rajčicu i luk. Glavici češnjaka odrežite vrh, posolite i pokapajte s malo maslinova ulja pa umotajte u foliju. Stavite sastrane. Povrću dodajte vino, maslinovo ulje, sol, papar, timijan i bosiljak pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na 40-ak minuta. Češnjak također ubacite u pećnicu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, rižu, palentu ili drugu prilog po želji. Kada je povrće gotovo, izvadite ga iz pećnice, a češnjak odmotajte i istisnite iz opne. Sve zajedno pomiješajte u posudi pa poslužite uz palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:51