NEŠTO NOVO

Pečenu piletinu ovog puta, umjesto uz pire krumpir, poslužite uz pire od celera

 Studioimagen73/Getty Images/istockphoto
Pileće zabatke marinirajte u začinima, a zatim ih ispecite na tavi pa masnoćom koju otpuste prelijte pire od celera

Trebat će vam:

500 g pilećeg zabatka

2 žlice dimljene paprike

2 žlice umaka od soje

2 žlice meda

3 žlice ulja

500 g korijena celera

2 manja krumpira

2 žlice maslaca

2 žlice mlijeka

sol

Priprema:

Pileće zabatke marinirajte sat vremena u začinima, umaku od soje i ulju pa ispecite na naglo u tavi. Celer i krumpir ogulite, narežite na kockice i kratko prokuhajte. Prebacite u blender s maslacem i mlijekom i soli te usitnjavajte dok ne dobijete kremu. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:51