JESENKE SLASTICE

PET KOLAČA OD ROGAČA: Desert od rogača u čaši

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2019. u 11:44

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Mahuna rogača bogata je prirodnim sladorom, stoga pažljivo dozirajte šećer

Trebat će vam:

Za tijesto:

4 jaja
150 g smeđeg šećera
50 g omekšalog maslaca
150 g mljevenog rogača
100 g glatkog brašna
prašak za pecivo
2 kruške nasjeckane na kockice

Za kremu:

500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
100 g kristal šećera
2 srednje velika nara za ukrašavanje

Zagreb, 291019.
Editorijal kolaci od rogaca koje je spremila Slavica Sagolj za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Mscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

U veću posudu stavite jaja i šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte omekšali maslac te mljeveni rogač, brašno i prašak za pecivo. Izmiješajte. Ručno umiješajte nasjeckanu krušku. Smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C. U posudu stavite vrhnje za šlag i miksajte po uputi na pakiranju. Dodajte obje vrste šećera i dobro izmiješajte. Ohlađeni biskvit oblikujte kalupom veličine čaše u kojoj ćete poslužiti desert. Punite čaše biskvitom, kremom od slatkog vrhnja i sjemenkama nara dok ne potrošite sastojke.

Izdvajamo

Iz drugih medija