Pikantna pržena skuša

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • dvije velike skuše
  • sok i pulpa jednog limuna
  • četiri češnja češnjaka
  • ljuta paprika
  • mljeveni kumin
  • sol

Priprema

1. korak

Očistite skuše i odvojite filete od kosti. Od limuna, sitno sjeckanog češnjaka, ljute paprike i kumina napravite marinadu. Njome prelijte skušu i ostavite da stoji najmanje sat vremena.

2. korak

Nakon toga komade ribe pržite u woku ili dubokoj tavi, dok ne potamne sa svih strana. Pazite da ih ne presušite. Poslužite uz salatu od rikule, kuhanu blitvu s krumpirom ili lešo povrće po želji.

3. korak

Savjet: Ukoliko želite da riba bude jako ljuta na zagrijano ulje za prženje bacite i nasjeckanu čili papričicu, pa u tom ulju pržite skuše. Pržena pikantna skuša vrlo je često jelo azijske kuhinje. Aromatiziraju je kurkumom, timijanom, tucanim sjemenkama korijandera…

4. korak

Tamo se obično poslužuje na listu salate, s prženim kolutovima luka i drugim prženim povrćem uvaljanim u rižino brašno. (Od brašna, mineralne vode i jaja napravite smjesu gustoće kao za palačinke. U smjesu uvaljajte deblje kolutove luka, ili sjeckanog povrća. Pecite u zagrijanom dubokom ulju.)

5. korak

Ako niste raspoloženi ni za što tako egzotično, pikantnu skušu dodajte običnoj krumpir salati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 00:48