Kobasice u umaku od luka
Trebat će vam:
6 do 8 pikantnih kobasica
2 žlice maslinovog ulja
2 velika luka (narezana na polumjesece)
2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
1 žlica brašna
250 ml goveđeg ili pilećeg temeljca
1 žličica senfa
1 žličica Worcestershire umaka (po želji)
sol i papar
svježi peršin (sitno sjeckan)
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte kobasice. Pržite ih 10 do 12 minuta, povremeno okrećući, dok ne dobiju tamnu i hrskavu koricu. Kada su pečene, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte narezani luk i pirjajte ga 10-ak minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira. Dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite dok ne zamiriše. Pospite brašnom, promiješajte i kuhajte minutu kako bi se brašno povezalo s lukom. Ulijte temeljac i dobro promiješajte da se formira gusti umak. Dodajte senf, Worcestershire umak, sol i papar pa kuhajte još nekoliko minuta dok se sve ne zgusne i sjedini. Vratite kobasice u tavu, lagano ih okrenite u umaku i kuhajte još 5 minuta da upiju okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....