TOPLO I MIRISNO

Pikantne kobasice u gustome umaku od karameliziranog luka savršen su obrok u hladne zimske dane

Sočne, zapečene kobasice uronjene u bogat, karamelizirani umak od luka idealan su ručak koji će zagrijati cijelu obitelj

Kobasice u umaku od luka

Trebat će vam:

6 do 8 pikantnih kobasica

2 žlice maslinovog ulja

2 velika luka (narezana na polumjesece)

2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

1 žlica brašna

250 ml goveđeg ili pilećeg temeljca

1 žličica senfa

1 žličica Worcestershire umaka (po želji)

sol i papar

svježi peršin (sitno sjeckan)

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte kobasice. Pržite ih 10 do 12 minuta, povremeno okrećući, dok ne dobiju tamnu i hrskavu koricu. Kada su pečene, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte narezani luk i pirjajte ga 10-ak minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira. Dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite dok ne zamiriše. Pospite brašnom, promiješajte i kuhajte minutu kako bi se brašno povezalo s lukom. Ulijte temeljac i dobro promiješajte da se formira gusti umak. Dodajte senf, Worcestershire umak, sol i papar pa kuhajte još nekoliko minuta dok se sve ne zgusne i sjedini. Vratite kobasice u tavu, lagano ih okrenite u umaku i kuhajte još 5 minuta da upiju okuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 17:46