Pileće rolice punjene šunkom i špekom u sojinom vrhnju s češnjakom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2 – 4

Sastojci

  • 3 kom pilećih prsa
  • 5 dgk šunke
  • 5 dkg špeka
  • par žlica ulja
  • 1 veća glavica crvvenog luka
  • 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
  • 2 režnja češnjaka
  • pola kg tijesta po želji

Priprema

1. korak

Pileća prsa narežemo na snicle i kratko mariniramo u marinadi za piletinu.

2. korak

Na tanko narežemo šunku i špek i stavimo na šnicle te zarolamo i učvrstimo čačkalicom.

3. korak

Popržimo na vrućoj tavi s malo ulja da dobiju koricu. Maknemo s vatre.

4. korak

Na tom soku prodinstamo glavicu crvenog luka i vratimo rolice na vatru.

5. korak

Dinstamo poklopljeno uz dodavanje malo vode oko 30 minuta.

6. korak

Dodamo sojino vrhnje i sitno rezani češnjak i pustimo da zakuha.

7. korak

Skuhamo tijesto, prelijemo saftom i rolicama i poslužimo.

Vrlo ukusne rolice, brzo gotove kojima poseban okus daje sojino vrhnje.

Recept: Marina Pavlić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 08:44