Okusi Mediterana

Brzi pileći file s limunom i timijanom

Jednostavan recept za sočnu piletinu s timijanom, limunom i senf umakom gotov je za pola sata

Pileći file pečen s timijanom, limunom i umakom od senfa

Trebat će vam:

4 pileća fileta (prsa)

2 žlice maslinovog ulja

2 grančice svježeg timijana (ili 1 žličica suhog)

sok i naribana korica 1 limuna

sol i papar po ukusu

Za umak:

2 žlice senfa

200 ml pilećeg temeljca (ili vode s kockom za juhu)

1 žlica maslaca

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

malo meda (po želji)

Priprema:
Začinite pileće filete solju, paprom, timijanom, limunovim sokom i koricom. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i pecite filete 5-7 minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju i budu pečeni. Izvadite ih i ostavite sa strane. U istoj tavi otopite maslac, dodajte češnjak i pržite kratko dok ne zamiriše. Dodajte senf i promiješajte, zatim ulijte pileći temeljac. Pustite da umak lagano kuha 5-7 minuta dok se malo reducira i zgusne, ali ostane proziran. Po želji dodajte malo meda za sladak kontrast. Vratite filete u tavu na kratko da se ugriju u umaku i upiju okuse. Poslužite toplo s umakom, uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
21. srpanj 2025 12:48