
Pileći file pečen s timijanom, limunom i umakom od senfa
Trebat će vam:
4 pileća fileta (prsa)
2 žlice maslinovog ulja
2 grančice svježeg timijana (ili 1 žličica suhog)
sok i naribana korica 1 limuna
sol i papar po ukusu
Za umak:
2 žlice senfa
200 ml pilećeg temeljca (ili vode s kockom za juhu)
1 žlica maslaca
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
malo meda (po želji)
Priprema:
Začinite pileće filete solju, paprom, timijanom, limunovim sokom i koricom. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i pecite filete 5-7 minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju i budu pečeni. Izvadite ih i ostavite sa strane. U istoj tavi otopite maslac, dodajte češnjak i pržite kratko dok ne zamiriše. Dodajte senf i promiješajte, zatim ulijte pileći temeljac. Pustite da umak lagano kuha 5-7 minuta dok se malo reducira i zgusne, ali ostane proziran. Po želji dodajte malo meda za sladak kontrast. Vratite filete u tavu na kratko da se ugriju u umaku i upiju okuse. Poslužite toplo s umakom, uz prilog po želji.
Komentari
0