Piletina s kobasicom, graškom i rižom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g piletine
  • 200 g pikantnije suhe kobasice
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • malo crvene paprike
  • 4 češnja češnjaka
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 1 limenka konzerviranog graška
  • 200 g riže

Priprema

1. korak

Začinite piletinu solju, paprom i maslinovim uljem te je popržite na malo maslinova ulja uz češnjak i luk. Dodajte suhe kobasice i prepecite ih otprilike 5 minuta.

2. korak

Dodajte rižu, miješajte dok ne postane staklenasta, a zatim i bijelo vino. Kada zakuha, dodajte pileći temeljac. Miješajte i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu na laganoj vatri i dok pileći temeljac ne ispari.

3. korak

Pred sam kraj dodajte konzervirani grašak, malo crvene paprike i origana. Pustite da jelo odstoji 10 minuta prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:46