Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g piletine
- 200 g pikantnije suhe kobasice
- maslinovo ulje
- sol i papar
- malo crvene paprike
- 4 češnja češnjaka
- 1,5 dcl bijelog vina
- 250 ml pilećeg temeljca
- 1 limenka konzerviranog graška
- 200 g riže
Priprema
1. korak
Začinite piletinu solju, paprom i maslinovim uljem te je popržite na malo maslinova ulja uz češnjak i luk. Dodajte suhe kobasice i prepecite ih otprilike 5 minuta.
2. korak
Dodajte rižu, miješajte dok ne postane staklenasta, a zatim i bijelo vino. Kada zakuha, dodajte pileći temeljac. Miješajte i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu na laganoj vatri i dok pileći temeljac ne ispari.
3. korak
Pred sam kraj dodajte konzervirani grašak, malo crvene paprike i origana. Pustite da jelo odstoji 10 minuta prije posluživanja.